keskiviikko 18. toukokuuta 2011

KUKKA JA SEN KAVERIT.


Sormet syyhyää parvekkeen kanssa. Suunnitelmia on, mutta parveke on liian pieni kaikkeen, joten lattia on ainut mikä on jo satavarma. Hankalaa. Kävin jo kukkiakin tutkimassa kaupassa, mutta koska aurinko paahtaa parvekkeella aamusta iltapäivään en oikein tiennyt mikä kasvi tahtoo pysyä elossa (tai no parvekkeen puolella tuskin mikään, kun lämintä näin keväällä jo lasien sisäpuolella on mukavat 50 ja jotain, ehkä laatikoissa lasien toisella puolella pysyy..ehkä). Mukaan tarttui kuitenki Pioni ja sen kaverit. Ne on kivoja ja koska ne kuolee kumminkin ei haittaa jos unohtaa antaa vettä.

P.s. Jos joku osaa suositella jotain kasvia aurinkoiselle paikalle, niin kiitos tahdon tietää! Saa olla kukka, ruoho, hyötykasvi..ihan mikä vaan mikä tarvitsee rakkautta ja vettä (jos joku muistaa jälkimmäistä antaa).

6 kommenttia:

Silja kirjoitti...

Meillä on myös tosi kuuma lasitettu parveke ja oon kyllä saanut kukkia pärjäämään. Jos kiinnostaa niin kurkkaa mun blogiin, oon sinne aika paljon kirjoitellut meidän parvekepuuhista.
Nyt uusimpana villityksenä kuumalle parvekkeelle suositeltiin amppelimansikkaa ja se meiltä nyt siis löytyy. Orvokitkin pärjää, käytä ruukkukatteita niin kosteus pysyy ruukuissa pidempään.

www.piparminttukarkki.blogspot.com

Paula kirjoitti...

Yleisesti kuumaan paikkaan suositellaan kaikenlaisia mehikasveja, koska ne kestää kuumuttaa ja kuivuutta. Meillä itsellä on länteenpäin oleva parveke, eli lämpöä riittää täälläkin! Meillä on kyllä menestyneet ihan hyvin esim. orvokit, ne kun tuntuu kestävän aivan mitä vain. Lisäksi meillä on ollut kesämalvikkia, tinjamia, paprikoita, tomaattia ja lumihiutale, joka kylläkin kärähti viime kesänä.
Saako teille asennettua parvekkeelle verhot ikkunan eteen? Meillä menestyi viime kesänä kaikki sen jälkeen kun laitoimme verhot. Ilmeisesti kasvit ei niinkään kärsi kuumuudesta, vaan suorasta auringosta, joka polttaa lehdet kuoliaaksi.

Marika kirjoitti...

Oi, mistä olet löytänyt nuo kauniit puulaatikot? :)

Katja kirjoitti...

kukka ja kaveri näyttävät oikein kivoilta. Tää haluaisi parvekkeelle amppelin ja ruukkuhärpäkkeen.. ja keittiöön pikkuhörpelöä.

mulla on kiva viherkasvi, joka viihtyy auringossa hyvin. Se on tosi helppohoitoinen ja kasvanut aika kookkaksikin jo. Saa kuivua ihan kuivaksi eikä voi myöskään ylikastella, perfect siis!

JULIA. kirjoitti...

Silja ja Paula: Kiitos tuhannesti vinkeistä! Meillä ei ole verhoja parvekkeella, mutta mietimme kyllä niiden hankkimistä- pitänee siis miettiä uudestaan! Ja täytyy ehdottomasti tulla kurkkimaan Siljan parveke ja blogi muutenkin :)

Marika: Laatikot löytyi perunakellaristamme ja yhden jo ehdin dyykata roskakatoksestamme! Ikean prörät alle ja niin syntyi tv:tasomme! :)

Katja: Ostin eilen keittiöön ruohosipulin, mutta koska se on niin hyvää veikkaan että jyrsin sen melkonopeasti rumaksi ja parvekkeelle taitaa nyt sitten tulla ampeliin mansikka. nam!

Ella. kirjoitti...

Viime kesän kuumuudessa tuli testattua neilikoiden kestävyys. Ei tosin parvekkeella, vaan kesämökillä, jossa pärjäsivät mainiosti paahteesta ja epäsäännöllisestä kastelusta huolimatta.